21.2.2017

Nuorallakävelevä sabotaasi


    Missasin tänään koulun. Viiden aikaan aamuyöstä säädin herätystä 10min aikaisemmaksi, ja jotenkin samalla räpläsin sen kokonaan pois päältä. Joten heräsin kahdentoista jälkeen tyytyväisenä hyvistä yöunista, ja tajutessani sen että missasin koulun ohella myös kaksi tenttiä, oli fiilis täydellinen. Joten käperryin takaisin peiton alle ja yritin nukahtaa.
    Kunnes posti tuli romahtaen postilaatikosta alas. Nousin ylös ja hain sen ihanan postipinon, jossa oli se kaunis kirjekuori. Kolmas maksumuistutus. Maksakaa lasku heti välttääksenne laskun siirtymistä perintätoimiston käsiteltäväksi. Milläs maksan, kun tilillä on loppukuulle varattuna vähän päälle kymppi? Kun kissalla loppuu raksut ja meikäläisellä porkkanat? Entä, kun kämppä lähtee alta ja joudun kadulle, ja menetän koko elämäni? Mä en halua, että niin tapahtuu. Kiinnitin kyseisen laskun jääkaapin oveen ja käperryin takaisin peiton alle, ja itkin todella kauan. Tuntuu, että elämä on välillä liian hankalaa. Että kaikki vain romahtaa käsiin.
    Rahahuolet jatkuvat. Minulla on opintolainaa nostettavissa enää vähän päälle 800e, eli lyhyesti kahden kuukauden opintolainat. Tuloni koostuvat siis opintotuesta (452e) ja opintolainasta (400e), eli yhteensä 852e. Niistä miinustetaan 580e vuokra, eli jäljelle jää 272e (ja siitä puhelinlasku, sähkölasku ja muut pakolliset menot). Entäs, kun en saakaan opintolainaa toukokuussa? Tuloni eivät riitä edes vuokraan, sillä tarvitsen 128e rahaa. '
Välttyäkseni traagiselta kohtalolta, olen suunnitellut että nostan opintolainaa vain 200e/kuukausi lukukauden loppuun asti - eli sen verran, että saan tuloillani maksettua vuokran, sähkön ja kaikki välttämättömimmät. Sitten haen toimeentulotukea, joka toivottavasti kattaa kaikki loppukuun menot. Kuinka paljon toimeentulotukea voi saada, jos opintorahat ei riitä edes vuokraan? Entä voiko toimeentulotuki maksaa vuokran niin, että minulle jää käteen opintotuki? Tietääkö kukaan viisas? Otan apua vastaan, järkevimpiä ideoita mitä kannattaa tässä tilanteessa tehdä. 
   
    Toivon, että huominen menee paremmin. Mitä huomenna on luvassa? Koulua minulla on 8-13. Äiti hakee minut koulusta, ja käymme kaupoilla. Tulen kotiin ja syön, ja melkein heti lähden kuntosalille. Teen treenin, ja 16:15 alkaa pilates, käyn siellä. Illalla käyn vielä yhdessä nuortenillassa. Eli mukava päivä tulossa - kunhan vain pysyn kasassa ja näin. Haluaisin kovasti jutella jonkun kanssa.
    Pikkusiskoni oli luonani lauantaista sunnuntai-iltaan. Ahdistuksen ja pelkojen ohella olen fiilistellyt sitä, miten kivaa meillä oli! Nautin jokaisesta hetkestä hänen kanssaan. Kävimme elokuvissa, katsoimme viaplaysta Liisan seikkailut peilimaassa -elokuvan, söimme vähän suklaata, teimme kasvissosekeittoa ja tortilloja, ja väkersimme smoothieta vielä puolenyön aikaan, kirjoitimme kirjeen naapureille ja juttelimme. Oli niin ihanaa vain istua ja jutella.

    Tää on kyllä ihan pelkkää nuorallakävelyä. Koska kun tipun nuoralta,
joudun kiipeämään sinne takaisin ja aloittamaan koko nuoran alusta. 

2 kommenttia:

  1. Kun sä olet jo nostanut opintolainan, niin toimeentulotuki menee siten, että yksinasuvana sulla pitää jäädä käteen vuokran, vesimaksun ja koulumatkojen jälkeen n.480 euroa (tarkkaa summaa en muista). Eli ei hätää sen suhteen, ja aika varmasti sen saatkin, kun olet jo opintolainaa ottanut :) Muista hakea ajoissa, koska Kelassa on tällä hetkellä melkoisesti ruuhkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon Netta, tästä oli apua! :)

      Poista

∞ Saa kommentoida vapaasti ja antaa mielipiteitä!
∞ Muita kunnioitetaan ja muistetaan käytöstavat.
∞ Ihanaa kun oot siinä!