23.2.2017

Loman aloitus liikuntakiellossa

  Jotkut aloittavat hiihtoloman lähtemällä lomalle, siivoamalla asunnon, laskettelemalla,.. Mulla hiihtoloma alkoi jo tänään. Istuin kolmisen tuntia päivystyksessä itkien kurjaa oloa ja juoden päärynälimsaa. Kipu 8 ja triageluokka B, sillä saavuin päivystykseen raahaten oikeaa puoltani kuin halvaantunutta mukana - niin paljon sattui. Kun viimein oli vuoroni kävellä lääkärihuoneeseen, oli fiilis suunnattoman huono. Ihmiset ahdistivat, sattui, en tiennyt mitä tapahtuu ja väsytti mielettömästi. Diagnoosina oikean puolen lonkan limapussintulehdus, suhteellisen paha sellainen. Tulehdusarvot vähän päälle 70 ja fiilis katossa. Kortisonipiikki (puristin käsiä ympärilleni, tuijotin seinää, ja kiitin Luojaani siitä että minulla on avaamaton suklaalevy laukussa). Kipulääkkeet (istuin penkillä naama kivusta vääränä, sillä lääkäri meni ja painoi suoraan lonkan kipeintä kohtaa. Huusin niin että ainakin toiselle puolelle sairaalaa kuului). Ja voltarenia (muistin voltaren -mainoksen ja alkoi naurattamaan). Näkemiin, hyvää illan jatkoa, ja pian olin jo kotona kuumassa suihkussa lämmittelemässä kivuliasta lantioaluetta. Oikeasti - vaikka tulehdus on lonkassa, tuntuu kipu ympäri lantiota ja se säteilee reiteen, ja tuntuu tavallaan myös ristiselkäkivulta, myös ihan kuin iskias olisi kipeä. Mutta ei. Limapussi on.

  Mukavinta tässä on se, että sain tosiaan aloittaa lomani jo nyt. Negatiivista se, etten saa viikkoon käydä kuntosalilla tai lenkillä. Höhlä! Eli nyt tulee viikon irtiotto ihan kaikesta. Aion katsoa elokuvia, Teen wolf -sarjaa eteenpäin, aion tehdä joku päivä jotain tosi hyvää ruokaa, kutsua kaverin kylään ja lukea kirjan loppuun. Aika hyvät suunnitelmat siis.
  Huomenna pikkusiskoni hamsteri tulee luokseni viikoksi kyläilemään, kun perhe lähtee isovanhemmilleni toiselle puolelle Suomea. En mene mukaan Mindyn vuoksi (en tykkää antaa sitä hoitoon koska se stressaa niin kauheasti ja reagoi stressiin vatsallaan, ja se on niin rakas, että olen mieluumin itse sen kanssa. Viikko on pitkä aika).

  Nyt hetken keskityn vain siihen, että saan taas itseni jalkeille. En tiennyt, että yksi tulehdus voi saada ihmisen näin huonoon kuntoon fyysisesti, siis suorastaan jalkapuoleksi.

         • Miten te aiotte viettää hiihtoloman/onko se jollakin jo lopuillaan? •
         • Mitä elokuvia ehdottomasti suosittelisit katsomaan? •

Love,
Jenni

2 kommenttia:

∞ Saa kommentoida vapaasti ja antaa mielipiteitä!
∞ Muita kunnioitetaan ja muistetaan käytöstavat.
∞ Ihanaa kun oot siinä!