11.12.2016

Kolme viikkoa aikaa

  Marssin eilen Jyväskyn keskustassa ympyrää, juoksin bussiin, kihisin punaisissa valoissa jotka eivät vaihtuneet, annoin euron punaiselle ristille vaateostoksen mukana, kiersin jouluhyllyjä ja ostin joululahjoja. Todellakin ärsyttävintä on se, kun on kiire jonnekin ja sitten bussimatka kaksinkertaistuu punaisten liikennevalojen myötä. Ei täällä päin mitään liikennevaloja ole, saatika punaisia sellaisia! Liikennettä on niin vähän, että valotkin ovat vallan vihreällä. 
  Lopulta saavuin asuntonäyttö paikalle vartin myöhässä. Hups. Ei ehkä paras aloitus asuntokaupalle. 
  Kierrettyämme asunnon läpi häkkivarastoa ja saunaa myöten tulin siihen tulokseen, että vuokraan sen vuokran suuruudesta huolimatta. Eli lyhyesti, muutan 1. tammikuuta!
  Kaikki on tapahtunut todella nopeasti enkä hetki sitten olisi uskonut, että minulla on muutto jo kolmen viikon päästä. Voi stressi. Onneksi pakkaamisessa ei toivottavasti mene kauaa ja ehdin hyvin saamaan kaiken valmiiksi. Aion tehdä suunnitelman sille, mitä pakkaan nyt ja mitkä vasta 31.12. Pahvilaatikoita sain nään kahdeksan kappaletta, joten voisin startata pakkaamisen vaikka heti. Onneksi pikkusiskoni tulee ensiviikonloppuna auttamaan.
 
  Uusi asunto on ehkä hieman pienemmän oloinen kuin tämä nykyinen, koska se on muotoiltu hassusti (jos vessa olisi pienempi, niin mm. Olohuoneessa voisi olla enemmän tilaa), vaikka siinä onkin kuusi neliötä enemmän. Se on tavallaan kaksio, tavallaan ei, sillä olohuone ja makuuhuone on erotettu toisistaan liukuovella. Kun astuu eteiseen, niin käytävä jatkuu sekä eteenpäin olohuoneeseen sekä oikealle pieneen eteistilaan ja vessaan, vasemmalla puolella on kaapisto ja oikealla seinällä naulakko. Vessa on tosiaan iso, ja suihkutila on kivasti suihkuverhotangon takana. Vessa tosiaan voisi olla pienempikin, mutta ihan kiva se on noin. Olohuone löytyy kun ulko-ovelta kävellään suoraan.
 Keittiö on osa olohuonetta, ja itse se keittiöosa on todella pieni - siinä on tiskiallastaso, yksi työtaso, hella ja jääkaappipakastin. Lisäksi en pidä sen värityksestä - aion kysyä voiko sen maalata valkoiseksi. Mutta olohuone itsessään on kyllä kiva, ja siihen mahtuu hyvin tv-taso ja sohva. Siitä lähtee myös ovi viidennen kerroksen parvekkeelle, josta on hieno näköala (aion asentaa sohvan niin, että näen hyvin ikkunasta ulos). Siinä on myös hyvin tilaa ruokapöydälle, josta olen enemmän kuin iloinen. Saan oikeasti istuttaa vieraat kahvipöytään!
 Ja kun olohuoneesta jatketaan oikealle, kävellään liukuoven läpi makuuhuoneeseen. Makuuhuone on todella pieni, ja vaatekaapisto on hassusti keskellä huonetta. Mutta siitä olen iloinen että saan silti eristettyä sängyn toiseen huoneeseen, niin kaikkien ei tarvitse ihastella petaamatonta sänkyä jonka päällä on vaatekuorma. Makuuhuoneessa on vielä yksi ikkuna ulos. Se liukuovi on kyllä parhain juttu johon rakastuin heti. Laitan tänne blogiin asunnosta kuvia sitten, kun olen muuttanut! Eiköhän siitä ihan koti tule.     Mun mielestä muutto on jotain mahtavaa, siis jos ei lasketa stressiä ja kriisiä muuttopäivistä ja muuttoautoista- ja laatikoista. Mutta oikeasti - voi ihan vakavissaan siivota jokaisen laatikon mihin ei ole koskenut vuosiin, heittää kaikki turhat paperit pois, ja samoin voi tehdä kaikille turhille tavaroille. Pohdin tänään, että minulla on sänkyni alla laatikollinen tavaroita, joihin en ole koskenut kertaakaan sen jälkeen kun ne sinne laitoin - mutta silti säilön niitä siellä ja annan niiden pölyyntyä. Nyt jos syvällisemmin ajatellaan, niin mitä ihmettä teen noilla kaikilla koriste-esineillä ja sillä englanti-suomi sanakirjalla johon en ole kertaakaan elämässäni koskenut?
  Anyway paras juttu on se, kun on saanut kaikki muuttolaatikot ja huonekalut uuteen asuntoon - siinä on oikeasti aivan uusi alku kaikelle. Saat miettiä tarkasti minne laitat sängyn, tv-tason, vaaterekin, pianon ja mihin mahtuu lipasto ja akvaario, ja onko keittiönpöytä parempi keskellä keittiön lattiaa vai sivummalla seinää vasten. Siinä vasta on sitä jotakin. Yritän olla suunnittelematta liikoja, mutta haluaisin niin kovasti jo päästä asettamaan tavaroita uuteen kotiin saaden ne aivan uuteen uskoon. Se mitä olen ajatellut, on, että vaaterekin laitan joko eteiseen tai makuuhuoneeseen ikkunan ja kaapiston väliin, koska se ärsyttää jos se on keskellä olohuonetta. Eteiseen aion hommata valkoisen lipaston, johon saan lapasia, pipoja ja huiveja ja sellaisia. Iso naulakko siellä onkin jo omasta takaa. Eteiskäytävään ajattelin myös hommata jonkinlaisen räsymaton, koska ne on (yleensä) helppoja imuroida hiekasta ja muusta. Keittiönpöydäksi olen ajatellut kaikessa yksinkertaisuudessaan tätä. Saan siihen hyvin neljä tuolia, ja mielestäni se on kauniin näköinen. Itse pöydälle haluaisin pari kynttilää ja hopean väriset tabletit. 
  Johonkin kohti asuntoa haluaisin tälläisen kirjahyllyn, niin kirjoja ja vihkoja ei tarvitsisi säilytellä ympäri asuntoa (niitä löytyy hyllyltä, kangaslaatikosta, keittiöstä ja yöpöydän laatikosta). Lisäksi tuo hylly on halpa, myös todella siisti ja sopii sisustukseeni hyvin. Ja vielä yksi juttu: rahi. Rahista olen haaveillut koko täällä asumiseni ajan, koska sohvani on niin ärsyttävän muotoinen. Tietysi plussaa olisi saada hommattua kokonaan uusi sohva, sellainen kahden -tai kolmen istuttava. Pidän nykyistä hengissä vain siksi, että se on levitettävä vuodesohva, vaikka tämä on kyllä ihan kauhean näköinen.

  Valokuva Mindystä on siskoni Annin ottama. Hänen yrityksensä Anni Virta NY löytyy täältä.
  
  Niiu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

∞ Saa kommentoida vapaasti ja antaa mielipiteitä!
∞ Muita kunnioitetaan ja muistetaan käytöstavat.
∞ Ihanaa kun oot siinä!